Επιπτώσεις Κορονοϊού στης μεταφορές.

Ενημερώση FedEx “αποστολών και οι περιορισμοί λόγω COVID 19”

(5η ενημέρωση 07.02.2022 23:20)

O αντίκτυπος του COVID-19 αναγκάζει τις τοπικές αυτοδιοικήσεις και τις κυβερνήσεις ανά τον κόσμο να εκδίδουν εργασιακούς και ταξιδιωτικούς περιορισμούς, γεγονός που έχει επηρεάσει την ικανότητά μας να ανταποκρινόμαστε στα υψηλά πρότυπα υπηρεσιών μας. Ως αποτέλεσμα, πήραμε την απόφαση να αναστείλουμε την εγγύηση επιστροφής χρημάτων μας για όλες τις υπηρεσίες της FedEx Express, που θα ισχύσουν άμεσα και μέχρι νεωτέρας ειδοποίησης. Η FedEx Express παίζει καθοριστικό ρόλο στην παγκόσμια αλυσίδα τροφοδοσίας και στη σύνδεση του πλανήτη κατά τη διάρκεια αυτής της κρίσιμης περιόδου. Θα συνεχίσουμε να λειτουργούμε, όπως το επιτρέπουν οι κυβερνητικοί περιορισμοί και κανονισμοί. Παραμένουμε επίσης επικεντρωμένοι στο να εξυπηρετούμε τους πελάτες μας και να παρέχουμε προμήθειες βοήθειας στις περιοχές που τις χρειάζονται περισσότερο.

Αντίκτυπος στις τοπικές, ευρωπαϊκές και παγκόσμιες υπηρεσίες

Οι πελάτες ενδέχεται να αντιμετωπίσουν καθυστερήσεις στις αποστολές. Ελέγξτε το pdf με την ενημέρωση για τις υπηρεσίες για τις πιο πρόσφατες πληροφορίες.

Πηγή Fedex.com


Δραματική και το 2022 η κατάσταση στα εμπορικά λιμάνια – Καθυστερήσεις έως και 45 ημέρες

(4η ενημέρωση 12.01.2022 19:00)

Ο κολοσσός MAERSK προειδοποίησε τους πελάτες του ότι η συμφόρηση θα συνεχίσει να προκαλεί καθυστερήσεις στην ομαλή ροή της εφοδιαστικής αλυσίδας

 

Ο εφιάλτης που προκαλεί στην παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα η συμφόρηση έξω από τα εμπορικά λιμάνια και κατ’ επέκταση στους τερματικούς σταθμούς εμπορευματοκιβωτίων αντί να βελτιώνεται μέσα στις πρώτες ημέρες του 2022 χειροτερεύει.

Οι συγκρατημένα αισιόδοξες προβλέψεις για τη νέα χρονιά για την ώρα διαψεύδονται. Ο κολοσσός MAERSK προειδοποίησε τους πελάτες του ότι η συμφόρηση θα συνεχίσει να προκαλεί καθυστερήσεις στην ομαλή ροή της εφοδιαστικής αλυσίδας.

“Δυστυχώς το 2022 δεν άρχισε όπως ελπίζαμε” επισημαίνει σε αλληλογραφία με τους πελάτες της: “ Η πανδημία συνεχίζει και δυστυχώς βλέπουμε ότι οι επιπτώσεις που προκαλεί επηρεάζει την ικανότητά μας να μεταφέρουμε φορτία. Λόγω της πανδημίας λιμάνια-κλειδιά για την εφοδιαστική αλυσίδα αντιμετωπίζουν έξαρση κρουσμάτων και λαμβάνουν νέα υγειονομικά μέτρα.”

Στην Ευρώπη υπάρχει το πρόβλημα ότι τα λιμάνια δεν έχουν πλέον αποθηκευτικούς χώρους για να στοιβάξουν τα εμπορευματοκιβώτια. Η πληρότητα φθάνει ακόμη και το 130% με αποτέλεσμα να μην υπάρχει χώρος να κινηθούν ούτε τα μηχανήματα φορτο-εκφόρτωσης. Στο λιμάνι του Αμβούργου η πληρότητα φθάνει το 100%. Στα λιμάνια της βορείου Ευρώπης οι καθυστερήσεις φθάνουν τις τέσσερις ημέρες.

Στη Μεγάλη Βρετανία ο χρόνος αναμονής στα αγκυροβόλια κυμαίνεται από επτά έως 10 ημέρες. Υπάρχουν κάποια σημάδια βελτίωσης στη λογική το μη χείρον βέλτιστον. Στο λιμάνι της Αμβέρσας οι καθυστερήσεις από 10 ημέρες που ήταν την προηγούμενη εβδομάδα έπεσαν στις οκτώ ημέρες.

 

Στις ΗΠΑ οι καθυστερήσεις παραμένουν μεγάλες.

 

Στο λιμάνι του Λος Άντζελες και στο Λονγκ Μπιτς η αναμονή για την εξυπηρέτηση ενός πλοίου κυμαίνεται από 28 έως 45 ημέρες!

Όλα τα λιμάνια της Βορείου Αμερικής όπως το Βανκούβερ, το Σηάτλ και το Prince Rupert έχουν πληρότητα 100% στους αποθηκευτικούς χώρους.

Στην Κίνα το νέο ξέσπασμα κορωνοϊού επηρέασε το εμπορικό λιμάνι της Ningbo το τρίτο μεγαλύτερο στον κόσμο. Εκεί οι αποθηκευτικοί χώροι φθάνουν σε πληρότητα το 75%.

 

Πηγή : MONEYNEWS


Καλή Χρόνια! Ευτυχισμένος ο νέος χρόνος με υγεία και χαμόγελα για όλους μας!

(3η ενημέρωση 01.01.2022 11:00)

Μέχρι τώρα, όλοι γνωρίζουμε τη σοβαρότητα του COVID-19. Η ζωή αλλάζει ραγδαία.

Πρώτον, θέλουμε να εκφράσουμε ενσυναίσθηση για τους πολλούς ανθρώπους που υποφέρουν πολύ περισσότερο από εμάς, ευγνωμοσύνη στους επαγγελματίες γιατρούς που κάνουν πολύ πιο σημαντικό έργο από εμάς και ελπίζουμε ότι αυτό θα αναδείξει το καλό στην ανθρωπότητα.

Καθώς η πανδημία συνεχίζει να κλιμακώνεται, χρειάστηκε να οι εταιρίες να αναπροσαρμόζουν συνεχώς τις παραδόσεις και την παραγωγή τους. Εξαιτίας αυτού, κάθε προϊόν εμφανίζει τον αναμενόμενο χρόνο παράδοσης πριν από την αποστολή, αλλά αυτά τα χρονοδιαγράμματα υπόκεινται σε αλλαγές από την αβεβαιότητα γύρω από τον COVID-19. Μπορείτε να ελέγξετε την κατάσταση της παραγγελίας σας ανά πάσα στιγμή και εάν έχετε περαιτέρω ερωτήσεις, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας 10:00-18:00 και θα αναφέρουμε τις πιο ενημερωμένες πληροφορίες για την παραγγελία σας με βάση τα ισχύοντα δεδομένα.

Θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε υπό τον έλεγχό μας για να λάβετε την παραγγελία σας το συντομότερο δυνατό! Εκτιμούμε την υπομονή και την κατανόησή σας.

Η ομάδα μας έχει αγκαλιάσει την αλήθεια του θέματος και ανταποκρίθηκε με θετικότητα και δημιουργική ενέργεια από τη πρώτη στιγμή για τον κάθε ένα από εσάς. Είμαστε μια μικρή, ανεξάρτητη εταιρεία που εμπορεύεται ρολόγια και σας ευχαριστούμε για τη συνεχή υποστήριξή σας.

Ευχαριστούμε πολύ για την ανάγνωση!
Μείνετε ασφαλείς.


 

Επιπτώσεις του κορωνοϊού στις παραδόσεις και παραλαβές.

(2η ενημέρωση 22.11.2021 13:00)

Όποιος έχει επιχειρήσει να αγοράσει τον τελευταίο καιρό από αυτοκίνητο μέχρι και ρολόγια, γνωρίζει ότι θα πρέπει να περιμένει πολύ.

O λόγος είναι πως η πανδημία και τα προβλήματα στις μεταφορές των εμπορευμάτων γιγάντωσαν το πρόβλημα.

Μειωμένα τα αποθέματα

Με τις αποθήκες των εργοστασίων και τον προμηθευτών να έχουν μειωμένα αποθέματα. Η βιομηχανία προσπαθεί να ανακάμψει από τον αντίκτυπο της COVID-19, όμως τα προβλήματα παραμένουν πολλά. Η παραγωγή μειώθηκε κατά τη διάρκεια της περσινής περιόδου.

Αν και η ζήτηση αυξήθηκε ξανά τους τελευταίους μήνες, οι κατασκευαστές δεν μπορούν να ανταποκριθούν σε αυτήν. Ειδικά τώρα που έχουν να αντιμετωπίσουν μερικές ή πλήρεις διακοπές παραγωγής στα εργοστάσιά τους λόγω της συνεχιζόμενης έλλειψης προσωπικού, υλικών και μεταφοράς. Αυτός είναι και ο σημαντικότερος λόγος που τα καινούρια ρολόγια και όχι μόνο έχουν καθυστέρηση παράδοσης πολλών μηνών, όχι μόνο στην Ελλάδα και σε όλη την Ευρώπη.

Εφόσον επιλέξετε προϊόν με διαθεσιμότητα: “Παράδοση έως 30 ημέρες”, ενημερώνουμε από πριν πως η πανδημία ενδέχεται να επηρεάσει παραλαβές και παραδόσεις των παραγγελιών, με συνέπεια σε κάποιες περιπτώσεις να παραδίδουμε αργότερα.

Τι μπορείτε να κάνετε για να ελαχιστοποιήσετε τις καθυστερήσεις;

Η κατάσταση στην αγορά παραμένει ρευστή, επηρεασμένη από την παγκόσμια ζήτηση και τις μεταβαλλόμενες τάσεις στις ηλεκτρονικές συσκευές των καταναλωτών. Μιλήστε με έναν εκπρόσωπο μας, σχετικά με τον ρυθμό παραλαβής, σας για το 2021 και το 2022 ώστε να μας δώσετε τη δυνατότητα να υποστηρίξουμε τις ανάγκες σας καθώς εξελίσσεται η κατάσταση. Οι προμηθευτές μας προτείνουν να αποστείλουμε τις παραγγελίες μας νωρίτερα από το συνηθισμένο, όμως και πάλι με επιφύλαξη για τη παράδοση.

Εξετάστε εναλλακτικές λύσεις.

Ενδέχεται να υπάρχουν διαφορετικές επιλογές ως προς την απόκτηση κάποιων κωδικών. Σκεφτείτε το ενδεχόμενο εναλλακτικών επιλογών που να αποκρίνονται στις ανάγκες σας, ώστε να σας εξυπηρετήσουμε αμεσότερα.

Ρωτήστε μας για προϊόντα με σύντομο χρόνο παράδοσης. Αποτελούν μία εξαιρετική επιλογή καθώς είναι όλα εξαιρετικά μοντέλα.

Ας ελπίσουμε ότι πρόκειται για προσωρινή αναστάτωση στο χώρο της παραγωγής και μεταφοράς. Μπορείτε να μας καλέσετε στα τηλέφωνα, ώστε να σας εξυπηρετήσουμε.
Συνεχίζουμε και παρακολουθούμε καθημερινά τις εξελίξεις γύρω από την εφοδιαστική κρίση και θα φροντίσουμε να σας ενημερώνουμε για ό,τι νεότερο υπάρχει.
Ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη που μας δείχνετε.

 


(1η ενημέρωση: 15.08.2021, 12:00)

Η διαθεσιμότητα των μονάδων για ορισμένους κωδικούς, ενδέχεται να είναι προσωρινά περιορισμένη λόγω δυσχερειών στις παραδόσεις από προμηθευτές. Αυτό αφορά ιδίως στις υπηρεσίες μεταφορών.

Οι λειτουργίες μας συνεχίζονται με καθημερινές παραλαβές και παραδόσεις, κανονικά, όμως ενδέχεται να προκύψουν καθυστερήσεις σε ορισμένες αποστολές.

Καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να ελαχιστοποιήσουμε τους χρόνους αναμονής στους πελάτες μας.

Σας συμβουλεύουμε να εξετάσετε αναλυτικά τους χρόνους που αναφέρουμε για την παράδοση και έπειτα να συνεχίσετε με τη παραγγελίας σας.

Ρωτήστε μας για την πιθανότητα Express αποστολών σε παραγγελίες, για τις χρονικά ευαίσθητες επιλογές σας.

Στη διάθεση σας,
Οι Ρολογάδες σας!

 

Πηγή : IHS Markit